Forum Renault Clio

SERDECZNIE WITAMY NA FORUM PRZYJAZNYM WSZYSTKIM ŚRODOWISKOM MIŁOŚNIKÓW SAMOCHODÓW W INTERNECIE I POZA NIM
Dzisiaj jest 2021-12-01, 14:33

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
Post: 2014-07-30, 22:25 
Offline
Débutant
Débutant

Rejestracja: 2014-07-30, 22:23
Posty: 10
Lokalizacja: SD
Płeć: Mężczyzna
Samochód: Thalia1faza2
Pojemność silnika: 1400
Typ silnika:
Rodzaj paliwa: benzyna
Województwo: śląskie
Podziękował: 0
Otrzymał: 0
Witam
Mam taki problem w Thalii (1.4 8b 2003r)Ze zapala mi sie kontorlka oleju. Chce wymienic czujnik cisninia oleju tylko nie wiem gdize on sie znajduje w silniku i jak sie go wyjmuje. Moze ktos pomoc zdjeiciem?
Bede wdzieczny
Nowy na Forum :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 2014-07-31, 06:20 
Offline
Supérieur
Supérieur
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2014-04-01, 23:17
Posty: 1244
Wiek: 37
Lokalizacja: Wrocław
Płeć: Mężczyzna
Samochód: Clio1faza2
Pojemność silnika: 1900
Typ silnika:
Rodzaj paliwa: benzyna
Województwo: dolnośląskie
Podziękował: 6
Otrzymał: 71
A w ogóle ciśnienie masz dobre? ;)

_________________
FIAT - Fatalna Imitacja Auta Turystycznego
Broń KBKB - Krótki Bojowy Kij Bambusowy


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 2014-07-31, 06:51 
Offline
Supérieur
Supérieur
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2014-03-24, 15:37
Posty: 1222
Lokalizacja: Kraków
Płeć: Mężczyzna
Samochód: inny
Pojemność silnika: inna
Rodzaj paliwa: inne
Województwo: małopolskie
Podziękował: 58
Otrzymał: 150
Zmierz ciśnienie
Czujnik przy filtrze

_________________
A szyberdach jest?
-Tak, w podłodze.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 2014-07-31, 09:25 
Offline
Débutant
Débutant

Rejestracja: 2014-07-30, 22:23
Posty: 10
Lokalizacja: SD
Płeć: Mężczyzna
Samochód: Thalia1faza2
Pojemność silnika: 1400
Typ silnika:
Rodzaj paliwa: benzyna
Województwo: śląskie
Podziękował: 0
Otrzymał: 0
AJk zrobic taki pomiar i czym :)

[ Dodano: 2014-07-31, 10:25 ]
http://d.moto.gratka.pl/auto/8704/ogl/d ... 9116_A.jpg
Mogłby mi kots pokazac lokalizacje owego czujnika?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 2014-07-31, 10:47 
Offline
Supérieur
Supérieur
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2014-03-24, 15:37
Posty: 1222
Lokalizacja: Kraków
Płeć: Mężczyzna
Samochód: inny
Pojemność silnika: inna
Rodzaj paliwa: inne
Województwo: małopolskie
Podziękował: 58
Otrzymał: 150

_________________
A szyberdach jest?
-Tak, w podłodze.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 2014-07-31, 14:34 
Offline
Débutant
Débutant

Rejestracja: 2014-07-30, 22:23
Posty: 10
Lokalizacja: SD
Płeć: Mężczyzna
Samochód: Thalia1faza2
Pojemność silnika: 1400
Typ silnika:
Rodzaj paliwa: benzyna
Województwo: śląskie
Podziękował: 0
Otrzymał: 0


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 2014-07-31, 15:25 
Offline
Supérieur
Supérieur
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2014-03-24, 15:37
Posty: 1222
Lokalizacja: Kraków
Płeć: Mężczyzna
Samochód: inny
Pojemność silnika: inna
Rodzaj paliwa: inne
Województwo: małopolskie
Podziękował: 58
Otrzymał: 150

_________________
A szyberdach jest?
-Tak, w podłodze.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 2014-07-31, 16:21 
Offline
Débutant
Débutant

Rejestracja: 2014-07-30, 22:23
Posty: 10
Lokalizacja: SD
Płeć: Mężczyzna
Samochód: Thalia1faza2
Pojemność silnika: 1400
Typ silnika:
Rodzaj paliwa: benzyna
Województwo: śląskie
Podziękował: 0
Otrzymał: 0


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 2014-07-31, 17:24 
Offline
Supérieur
Supérieur
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2014-03-24, 15:37
Posty: 1222
Lokalizacja: Kraków
Płeć: Mężczyzna
Samochód: inny
Pojemność silnika: inna
Rodzaj paliwa: inne
Województwo: małopolskie
Podziękował: 58
Otrzymał: 150

_________________
A szyberdach jest?
-Tak, w podłodze.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 2014-07-31, 22:15 
Offline
Débutant
Débutant

Rejestracja: 2014-07-30, 22:23
Posty: 10
Lokalizacja: SD
Płeć: Mężczyzna
Samochód: Thalia1faza2
Pojemność silnika: 1400
Typ silnika:
Rodzaj paliwa: benzyna
Województwo: śląskie
Podziękował: 0
Otrzymał: 0
Dziekuje za pomoc:)

[ Dodano: 2014-07-31, 23:15 ]
Alen takim manometrze trudno odczytacwartosc 0,8
http://supernarzedzia.pl/tester-manomet ... p-480.html

Wrecz nie do zauwaznia :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 2014-08-01, 09:03 
Offline
Supérieur
Supérieur
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2014-03-24, 10:06
Posty: 1170
Lokalizacja: w toku
Płeć: Mężczyzna
Samochód: inny
Pojemność silnika: inna
Typ silnika:
Rodzaj paliwa: benzyna
Województwo: śląskie
Podziękował: 59
Otrzymał: 121
Pomiar ciśnienia oleju jest wiarygodny gdy temp. oleju wynosi powyżej 80 stopni a to znaczy że przed pomiarem trzeba pojeździć bo na wolnych długo będzie musiał chodzić silnik by taką temp. uzyskać


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Hosted by Virtual-World
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group