Forum Renault Clio

SERDECZNIE WITAMY NA FORUM PRZYJAZNYM WSZYSTKIM ŚRODOWISKOM MIŁOŚNIKÓW SAMOCHODÓW W INTERNECIE I POZA NIM
Dzisiaj jest 2020-06-03, 00:52

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
Post: 2016-11-22, 22:39 
Offline
Débutant
Débutant

Rejestracja: 2016-11-22, 22:36
Posty: 6
Wiek: 23
Lokalizacja: Rzeszów
Płeć: Mężczyzna
Samochód: Clio2faza2
Pojemność silnika: 1200
Typ silnika: D4F
Rodzaj paliwa: benzyna
Województwo: podkarpackie
Podziękował: 0
Otrzymał: 3
Witam,
posiadam Renault Clio 2, rocznik 2003, rok. model. 2004
1.2 16v D4F 712
167 500 km
i od ponad tygodnia mam następujący problem;
światła po rozruchu silnika (po dluzszym postoju) mrugają przez kilka sekund lub nawet wyłączają się na kilkanaście sekund.
W tym momenice nie działają: światła, kierunki, szyby, awaryjne, wycieraczki, ogrzewanie szyby...
Podczas mrugania również wycieraczki chodzą w sposób "przerywany".
Podczas zakupu sprzedawca mówił, że istniał taki problem jednak oddał do elektryka który mowił, że popoprawiał różne tematy, jednak nie gwarantuje braku nawrotu problemu. Zaraz po zakupie (wrzesien), zdarzało się tak, że po uruchomieniu światła na ułamek sekundy sie wyłączały a następnie włączały spowrotem. Później problem zniknął.
W listopadzie wrócił a pewnego dnia zaczęły mrugać i poleciała cała lawina.
Oddałem do elektryka, wziął 250zł bez gwarancji naprawy problemu. 3 dni był spokój, problem znowu wrócił.
Majstrowali przy module UCH.

Poniżej filmik:
https://www.youtube.com/watch?v=HigCwtO ... e=youtu.be

Czy macie jakiś pomysł?
Co robić? Jeśli to UCH czy jest jakiś spec od tego w okolicach Rzeszowa?

Pozdrówka

Numery UCH:
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2017-04-16, 21:49 
Offline
Débutant
Débutant

Rejestracja: 2017-03-26, 07:43
Posty: 6
Wiek: 47
Lokalizacja: Wrocław
Płeć: Mężczyzna
Samochód: Clio2faza2
Pojemność silnika: 1500
Rodzaj paliwa: diesel
Województwo: dolnośląskie
Podziękował: 0
Otrzymał: 0
Miałem te same objawy i niestety skończyło się na wymianie modułu komfotru. Problem jest w tym, że moduł "przywiązuje" się do auta (komputera silnika i immobilizera) i nie wchodzi kupno modułu używanego. Przerabiałem również przelutowywanie płytki z modułu używanego (pomogło na kilka dni) - dopiero zakup nowego definitywnie rozwiązał problem. We Wrocławiu kosztowało mnie to 1200 zł....

_________________
Clio II lift 1.5dci (Initiale Paris) oraz Clio III Grandtour 1.5dci


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2017-04-17, 07:29 
Offline
Supérieur
Supérieur
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2014-03-24, 15:37
Posty: 1207
Lokalizacja: Kraków
Płeć: Mężczyzna
Samochód: inny
Pojemność silnika: inna
Rodzaj paliwa: inne
Województwo: małopolskie
Podziękował: 58
Otrzymał: 136
Moduł do zrobienia. Masy do sprawdzenia.

_________________
A szyberdach jest?
-Tak, w podłodze.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2017-04-18, 01:31 
Offline
Supérieur
Supérieur
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2014-04-01, 23:17
Posty: 1234
Wiek: 35
Lokalizacja: Wrocław
Płeć: Mężczyzna
Samochód: Clio1faza2
Pojemność silnika: 1900
Typ silnika: F7P
Rodzaj paliwa: benzyna
Województwo: dolnośląskie
Podziękował: 6
Otrzymał: 70
helcom pisze:
i nie wchodzi kupno modułu używanego.

Wchodzi, tylko ktoś nie potrafił tego zrobić. Ale nie będę pisał co trzeba zrobić bo przecież ja tylko głupoty umiem wypisywać ;)

Jeśli zapłaciłeś 250 zł to wracaj i niech naprawiają do skutku w ramach reklamacji. To nie jest mało. Jeśli nie będą chcieli ponownie naprawiać lub oddać kasy to omijaj ten warsztat z daleka i odradzaj innym naprawę tam.

_________________
FIAT - Fatalna Imitacja Auta Turystycznego
Broń KBKB - Krótki Bojowy Kij Bambusowy


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2020-05-13, 09:29 
Offline
Débutant
Débutant

Rejestracja: 2016-11-22, 22:36
Posty: 6
Wiek: 23
Lokalizacja: Rzeszów
Płeć: Mężczyzna
Samochód: Clio2faza2
Pojemność silnika: 1200
Typ silnika: D4F
Rodzaj paliwa: benzyna
Województwo: podkarpackie
Podziękował: 0
Otrzymał: 3
Przepraszam za odkop podobny do corocznego odkopu Maryli Rodowicz na sylwestra...
Ale może ktoś będzie szukał rozwiązania.
Oczywiście latałem do tego gościa, żeby mi to naprawiał, a on chciał kolejne pieniądze i w sumie mi tego nie naprawić. Gościo niby pracuje w Renault, a chciał mnie chyba porządnie.. wy..doić. Po wydanych bezsensownie pieniądzach i nieodwracalnym zrażeniu się do pseudomacherów pojechałem do ASO, gdzie udało mi się za fajne pieniądze załatwić nowy UCH wraz z programowaniem (zaprogramowali nawet bajery które sam dołożyłem do auta, a nie działały - wycieraczki czasowe). Było to końcem 2017 r. Od tamtej pory wszystko przeszło niczym ręką odjął.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Hosted by Virtual-World
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group